„Calea Ferată” a început să achite salariile pentru ianuarie. Aproape o mie de angajați și-au ridicat deja lefurile

07 iulie 2021, ora 10:11

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată” din Moldova a început să achite primele restanțe la salarii. O parte dintre feroviari și-au ridicat deja lefurile pentru luna ianuarie. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către directorul întreprinderii, Oleg Tofilat. 

„Salariile restante reprezintă o sumă impunătoare. Pentru ianuarie, le-au primit deja circa 15 % din cei aproximativ 6300 de angajați”, ne-a declarat Tofilat.

Potrivit directorului de la „Calea Ferată”, până la sfârșitul acestei luni ar urma să își ia salariile pentru luna ianuarie toți angajații întreprinderii.

„Obligația noastră e să achităm toate restanțele. Luna asta vom plăti salariile pe ianuarie. Opțional, poate ceva mai mult și vom prezenta un proiect în parteneriat cu o bancă comercială prin care angajații își vor putea ridica lefurile restante”, a precizat Oleg Tofilat.

Datoriile întreprinderii „Calea Ferată” a Moldovei se ridică la aproape jumătate de miliard de lei. Dintre aceștia, circa 70 de milioane de lei reprezintă restanțele salariale. Pentru că nu și-au ridicat lefurile de luni bune, feroviarii au ieșit de mai multe ori la protest, blocând chiar și circulația trenurilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram