/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Austria a introdus Republica Moldova în lista statelor sigure. Noile condiții de călătorie

missing
07 iulie 2021, ora 09:45

Începând cu 8 iulie 2021, Republica Moldova a fost introdusă în lista statelor sigure. Astfel, persoanele care sosesc din Republica Moldova nu se mai aplică regulile de intrare în țară specifice zonelor de risc.

Însă, rămâne în continuare obligatorie prezentarea dovezii testării sau vaccinării. Vaccinare trebuie să fie realizată cu un ser autorizat, cu îndeplinirea uneia dintre următoarele condiții la data intrării în Austria:

  • au trecut cel puțin 21 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, dar nu mai mult de 90 de zile;
  • imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin să nu fi avut loc cu mai mult de 270 de zile în urmă;
  • în cazul imunizării cu un vaccin administrat într-o singură doză, aceasta să nu fi fost efectuată cu mai puțin de 21 de zile în urmă, dar nu mai mult de 270 de zile;
  • dacă vaccinarea a avut loc după cel puţin 21 de zile de la emiterea unui test biologic-molecular pozitiv pentru SARS-CoV-2 sau a dovezii prezenței anticorpilor, cu condiția ca vaccinul să nu fi fost administrat cu mai mult
    de 270 de zile în urmă.

Potrivit informațiilor, în cazul în care nu poate fi îndeplinită niciuna dintre condițiile de mai sus, trebuie efectuată înregistrarea anterioară călătoriei (cu cel mult 72 de ore în avans) pe platforma Pre Travel Clearance (PTC) și, în 24 de ore de la intrarea în Austria, să fie efectuat un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 sau un test antigen pentru SARS-CoV-2, costurile fiind suportate din bugetul personal.

Mai multe detalii despre condițiile de călătorie puteți găsi în documentul actualizat: 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram