/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/LIVE VIDEO/ UPDATE. Lipsă de cvorum la Guvern. Cabinetul de Miniștri nu s-a întrunit în ședință

missing
07 iulie 2021, ora 15:13

În aceste momente are loc ședința Guvernului din 7 iulie. Pe ordinea de zi au fost incluse cinci subiecte, printre care, solicitarea Comisie Electorale Centrale (CEC) de alocare a sumei de 22,4 milioane de lei, bani suplimentari, pentru alegerile din 11 iulie. Solicitarea a fost făcută de către președintele CEC, Dorin Cimil, la data de 29 iunie, iar până în acest moment Executivul nu a dat un răspuns.

UPDATE 15:05. „După cum vedeți, sunt prezenți doar doi membri ai Cabinetului de Miniștri, subsemnatul și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. În ceea ce privește absența celorlalți colegi, din câte am fost informat până la ora actuală, domnul general Gaiciuc se află în Spitalul Militar, ministrul Pavel Voicu, începând cu ziua de ieri este pe foaie de boală, ministra Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, lipsește din motive de sănătate, ministrul Agriculturii, Ion Perju, se află în teritoriu. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi nu a venit cu nici un motiv al absenței. Prin urmare constatăm lipsa cvorumului și imposibilitatea adoptării deciziilor”, a declarat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Ciocoi a precizat că în ședința de astăzi a Executivului urmau a fi adoptate mai multe hotărâri importante, printre care realocarea banilor pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Guvernul aflat în demisie va face tot posibilul să vireze suma de 22,4 milioane de lei către CEC, sau până la data alegerilor, 11 iulie, sau imediat după 11 iulie. Prin urmare, pot garanta oficial că CEC va primi suma restantă. Anunț încă o tentativă de convocare a ședinței Guvernului în după-amiaza zilei de vineri, 9 iulie. Despre ora ședinței respective veți fi anunțai suplimentar”, a precizat Ciocoi.

Mai jos este ordinea de zi pentru ședința care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 7 iulie 2021.

Sursa: gov.mdAici puteți urmări discursul premierului interimar Aureliu Ciocoi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram