/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ultima oră! Președintele FEA, Dorin Damir, plasat în arest pentru 30 de zile

07 iulie 2021, ora 15:11

UPDATE 15:09 // Președintele FEA, Dorin Damir, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Acesta nu a fost prezent la ședința de judecată. 

Potrivit informațiilor, în aceste clipe în fața instanței a fost escortat șeful Inspectoratului de Poliție Bălți.

Soarta președintelui Asociației FEA, Dorin Damir, șefului Inspectoratului de Poliție Bălți și inspectorului de la Poliția de Frontieră, toți trei reținuți luni în urma mai multor percheziții făcute de PCCOCS și SIS, va fi decisă astăzi la Judecătoria Ciocana. Magistrații examinează în aceste clipe demersurile procurorilor care solicită plasarea acestora în arest preventiv pentru 30 de zile.

Dorin Damir nu s-a prezentat în fața magistraților.

„Dumnealui nu s-a prezentat, a depus o cerere să se examineze în lipsa lui. Este dreptul său”, a declarat avocatul lui Dorin Damir, care a mai menționat că clientul său pledează nevinovat.

La Judecătoria Ciocana a venit și activistul civic Pavel Grigorciuc. Acesta avea în mâini o pungă cu bani (falși).

„Sunt pentru eliberarea lui Dorin Damir”, a spus ironic activistul.

Dorin Damir, care este finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, șeful IP Bălți și un inspector de la Poliția de Frontieră au fost reținuți acum două zile, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram