Curtea de Apel Chișinău a decis că numărul secțiilor de votare din stânga Nistrului trebui redus. Anunțul a fost făcut de deputatul Partidului Platforma DA, Dinu Plângău, la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Astfel, magistrații au admis integral contestația Platformei Demnitate și Adevăr, care a contestat decizia anterioară a Comisiei Electorale Centrale de a deschide 41 de secții.

Într-o decizie luată joi, 8 iulie, de magistrații Curții de Apel Ana Panov, Dorin Dulghieru și Virgiliu Bughnaci, se recomandă ca pe celălalt mal Nistrului să fie deschise doar 12 secții de votare.

CEC urmează să decidă dacă se conformează ori contestă decizia respectivă la Curtea Supremă de Justiție. Anterior, Curtea de Apel a anulat și decizia de a se deschide trei secții în două localități controlate de Tiraspol, iar CEC atunci s-a conformat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!