Război în Ucraina, ziua 168: Ucraina își propune să recucerească Herson până la sfârșitul anului

social

România va dona R. Moldova alte peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer

08 iulie 2021, ora 12:51
Distribuie:

România va dona Republicii Moldova alte peste o sută de mii de doze de vaccin Pfizer. Anunțul a fost făcut astăzi, de către prim-ministrul de peste Prut, Florin Cîțu, după ședința Guvernului. Cu un mesaj de apreciere a venit ulterior președinta Maia Sandu.

„Executivul a aprobat autoritatea privind acordarea unor ajutoare umanitare cu titlu gratuit pentru R. Moldova și pentru Georgia în vederea gestionării epidemiei COVID-19. Ajutorul umanitar pentru R. Moldova constă în acordarea a 100 620 de doze de vaccin Pfizer-​BioNTech. Pentru Georgia, acordarea a zece mii de doze de vaccin AstraZeneca”, a spus Florin Cîțu.

Șefa statului, Maia Sandu a scris pe rețelele sociale că decizia a fost luată în urma discuției pe care a avut-o, acum câteva săptămâni, cu prim-ministrul României, Florin Cîțu.

„Astfel, cantitatea totală de vaccin, pe care a oferit-o România țării noastre în ultimele luni, depășește cifră de 500 de mii de doze”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Campania de vaccinare la noi în țară a început pe data de 2 martie curent. De la începutul acesteia, circa 764 de mii de cetățeni s-au imunizat, dintre care, la peste 292 de mii s-au administrat ambele doze.

Programarea la vaccinare se face pe acest link.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram