/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

România va dona R. Moldova alte peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer

missing
08 iulie 2021, ora 12:51

România va dona Republicii Moldova alte peste o sută de mii de doze de vaccin Pfizer. Anunțul a fost făcut astăzi, de către prim-ministrul de peste Prut, Florin Cîțu, după ședința Guvernului. Cu un mesaj de apreciere a venit ulterior președinta Maia Sandu.

„Executivul a aprobat autoritatea privind acordarea unor ajutoare umanitare cu titlu gratuit pentru R. Moldova și pentru Georgia în vederea gestionării epidemiei COVID-19. Ajutorul umanitar pentru R. Moldova constă în acordarea a 100 620 de doze de vaccin Pfizer-​BioNTech. Pentru Georgia, acordarea a zece mii de doze de vaccin AstraZeneca”, a spus Florin Cîțu.

Șefa statului, Maia Sandu a scris pe rețelele sociale că decizia a fost luată în urma discuției pe care a avut-o, acum câteva săptămâni, cu prim-ministrul României, Florin Cîțu.

„Astfel, cantitatea totală de vaccin, pe care a oferit-o România țării noastre în ultimele luni, depășește cifră de 500 de mii de doze”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Campania de vaccinare la noi în țară a început pe data de 2 martie curent. De la începutul acesteia, circa 764 de mii de cetățeni s-au imunizat, dintre care, la peste 292 de mii s-au administrat ambele doze.

Programarea la vaccinare se face pe acest link.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram