/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Altercații la Botanica. Susținătorii unor partide s-au luat la pumni în plină noapte

missing
08 iulie 2021, ora 10:27

Mai mulți de tineri s-au luat la pumni în plină noapte, în sectorul Botanica al Capitalei. Momentul a fost surprins de către președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi. În timp ce politicanul spune că altercațiile au avut loc între tinerii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, BECS declară că bătaia a fost o provocare pusă la cale de AUR.

La pumni s-a luat un grup format din circa douăzeci de persoane, preponderent tineri. Unii dintre aceștia ar fi susținători BECS, care ar fi lipit mai multe afișe electorale pe un gard, care îngrădea o clădire aflată în construcție.

La un moment dat, unul dintre tineri, îmbrăcat în maiou roșu, s-a dovedit a fi agresiv. Băiatul l-a doborât la pământ pe un alt tânăr. Ulterior, alți băieți s-au alăturat altercației. Aceștia s-au lovit cu pumnii și picioarele. Totul s-a întâmplat în noaptea de 7 iulie, pe bulevardul Dacia.

De cealaltă parte, BECS acuză AUR că a organizat o provocare, cu elemente criminale, la adresa membrilor Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. BECS spune că un grup de tineri agresivi a atacat câțiva tineri socialiști, lansând ofense la adresa lor, iar ulterior i-au atacat fizic, generând o bătaie.

„Mai grav e că atacatorii au încercat să facă uz și de cuțite, fapt care a pus în pericol sănătatea și chiar viața tinerilor socialiști. E un lucru foarte grav, care trebuie să facă parte a unei anchete penale. Tinerii agresivi se declarau unioniști și au lansat mesaje jignitoare la adresa socialiștilor și a conducerii partidului”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Atât AUR cât și BECS spun că cazul este cercetat de oamenii legii. Am contactat pentru informații suplimentare serviciul de presă al Poliției Capitalei, însă, nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram