Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică a venit cu mai multe precizări referitor la informațiile apărute în spațiul public privind asigurarea pieței Republicii Moldova cu produse petroliere.

Astfel, ANRE spune că operatorii pieței produselor petroliere activează în regim obișnuit și actualmente își ajustează politicile comerciale la noile prevederi ale Legii nr. 461/2001 cu privire la piața produselor petroliere și ale Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

„Statistica privind cantitățile importate de carburanți în Republica Moldova se încadrează în limitele obișnuite și nu prezintă semne de risc.
Cantitățile totale de produse petroliere aflate în stocuri sunt suficiente pentru a acoperi integral necesarul tuturor categoriilor de consumatori. ANRE asigură public toți participanții pieței cu informații necesare pentru o cunoaștere exactă a nivelului maximal permis al prețurilor”, mai spun reprezentanții agenției.

În context, agenția spune va continua monitorizarea situației și la necesitate va interveni cu întreg instrumentarul disponibil pentru a nu admite crearea de penurii sau abateri pe piața produselor petroliere.

Amintim că publicația mold-street.md a scris că în Republica Moldova ar putea izbucni o criză a carburanților. Și pentru TV8, o companie petrolieră a declarat, neoficial însă, că multe rețele mici s-au închis deja, iar angro nimeni nu mai vinde carburanți. Motivul ar fi noua metodologie de calcul a prețurilor la carburanți, care ar fi în detrimentul agenților economici. A vorbit despre acest pericol și ministrul în exercițiu al Agriculturii. Potrivit lui Ion Perju, și fermierii au de suferit, pentru că nu mai pot face rost de motorină la prețuri angro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!