/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ce spune ANRE despre asigurarea pieței Republicii Moldova cu produse petroliere

missing
10 iulie 2021, ora 16:26

Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică a venit cu mai multe precizări referitor la informațiile apărute în spațiul public privind asigurarea pieței Republicii Moldova cu produse petroliere.

Astfel, ANRE spune că operatorii pieței produselor petroliere activează în regim obișnuit și actualmente își ajustează politicile comerciale la noile prevederi ale Legii nr. 461/2001 cu privire la piața produselor petroliere și ale Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

„Statistica privind cantitățile importate de carburanți în Republica Moldova se încadrează în limitele obișnuite și nu prezintă semne de risc.
Cantitățile totale de produse petroliere aflate în stocuri sunt suficiente pentru a acoperi integral necesarul tuturor categoriilor de consumatori. ANRE asigură public toți participanții pieței cu informații necesare pentru o cunoaștere exactă a nivelului maximal permis al prețurilor”, mai spun reprezentanții agenției.

În context, agenția spune va continua monitorizarea situației și la necesitate va interveni cu întreg instrumentarul disponibil pentru a nu admite crearea de penurii sau abateri pe piața produselor petroliere.

Amintim că publicația mold-street.md a scris că în Republica Moldova ar putea izbucni o criză a carburanților. Și pentru TV8, o companie petrolieră a declarat, neoficial însă, că multe rețele mici s-au închis deja, iar angro nimeni nu mai vinde carburanți. Motivul ar fi noua metodologie de calcul a prețurilor la carburanți, care ar fi în detrimentul agenților economici. A vorbit despre acest pericol și ministrul în exercițiu al Agriculturii. Potrivit lui Ion Perju, și fermierii au de suferit, pentru că nu mai pot face rost de motorină la prețuri angro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram