Două secții de votare s-au deschis cu întârziere astăzi. În prezent, funcționează, însă, în regim normal. Anuțul a fost făcut de președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, într-o conferință de presă. 

„Una este de Florești, care a fost deschisă cu întârziere, din cauza unpor probleme de conexiune la internet, care au fost remediate însă în scurt timp. A doua se referă la o informație video de la Haga și invocă deficiențe în asigurarea infrastructurii rețelei de votare”, a explicat Dorin Cimil.

Potrivit șefului CEC, la autoritatea electorală a fost depusă o contestație care vizează acțiuni de agitație electorală.

„CEC a transmis-o spre examinare către IGP”, a menționat Cimil.

Prețedintele CEC a mai părecizat că în linii mari, procesul electoral decurge în regim normal, fără incidente majore, iar la această oră sunt operaționale toate secțiile de votare. Până acum, aproape 700 de mii de moldoveni au votat deja.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!