O femeie de 31 de ani a fost transportată cu elicopterul de la Spitalul raional din Vulcănești la Institutul Mamei și Copilului din Capitală. Intervenția aeriană a avut loc în dimineața zilei de 11 iulie, iar la operațiune a participat un echipaj AVIASAN.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), starea de sănătate a femeii s-a agravat după ce a suportat o intervenție chirurgicală. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată strict de un echipaj de medici și paramedici SMURD din România.

În timpul zborului aceasta nu a suportat complicații. La Chișinău, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, unde pacienta a fost preluată de Serviciul Republican Aviasan și transportă la Institutul Mamei și Copilului pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2021 aceasta este a șaptea operațiune aero-medicală realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Foto: dse.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!