/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

IGP anunță despre înregistrarea a trei cazuri de corupere a alegătorilor la Bender, Strășeni și Drochia

missing
11 iulie 2021, ora 14:52

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță despre înregistrarea a trei cazuri de corupere a alegătorilor de la Bender, Strășeni și Drochia. Potrivit șefului adjunct al IGP, Marin Maxian, în prezent, se desfășoară acțiuni corespunzătoare stabilite de legislația penală a R. Moldova și urmează să fie redirecționate spre examinare către Procuratura Anticorupție. Totodată, un al patrulea caz raportat oamenilor legii, nu a fost confirmat. 

Maxian a mai declarat într-o conferință de presă că pe parcursul acestei zile s-au înregistrat, în total  57 de încălcări. Între acestea, opt situații de afisaj electoral în locuri interzise.

„Unele nu au fost observatem altele au fost ignorate. Fiecare caz se examinează și urme decizii cu aplicarea măsurilor care se impun”, a precizat Marin Maxian.

Totodată, au fost semnalate șase incidente cu buletinele de vot. Este vorba, în mare parte, despre fotografierea acestora. Iar în unele localități au fost înregistrate o serie de alte încălcări decât electorale, mai exact, consum de alcool în adicanetul secțiilor de votare sau diverse situații de conflict.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram