Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut cele mai multe voturi în raionul Orhei. După procesarea a peste 92% din procesele verbale, PAS are 46,8%, iar Partidul Șor, care este favorit în această regiune, a acumulat  31,46% din sufragii, arată datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale. 

Aproape 9 la sută dintre alegătorii raionului Orhei și-au dat votul pentru Blocul socialiștilor și comuniștilor (BECS), fiind urmat de Platforma Demnitate și Adevăr.

Pe de altă parte, BECS a obținut cele mai multe voturi în raioanele de nord ale R. Moldova, fiind devansat de Partidul Acțiune și Solidaritate într-un singur raion de nord – Drochia. Aici PAS  a acumulat aproape 39%, iar BECS – 35%, potrivit datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!