Oamenii legii au  documentat 562 de încălcări electorale pe tot parcursul zilei de 11 iulie. De la concurenții electorali au parvenit 187 de sesizări, a totalizat Inspectoratul General al Poliției.

Doar între orele 19.00 și 21.00, când s-au închis secțiile de votare, polițiștii au fost sesizați în 236 de cazuri privind pretinse încălcări electorale.

Dintre sesizările primite de la concurenții electorali, 177 au vizat cazuri de transportare a alegătorilor și acțiuni de determinare a cetățenilor să voteze pentru un anumit candidat. În alte 13 cazuri a fost vorba de agitații electorale.

Potrivit IGP-ului, 14 cazuri vizează bănuiala rezonabilă de corupere a alegătorilor. În două cazuri, care deja au fost examinate, faptele nu și-au găsit confirmarea, iar în alte 11 cazuri polițiștii mai desfășoară acțiuni pentru a stabili toate circumstanțele.

Pe tot parcursul zilei, oamenii legii au înregistrat doar 3 cazuri de vot multiplu la Anenii noi, Chișinău și Șoldănești. O atenție deosebită va fi acordată cazului produs în capitală, a precizat Marin Maxian, șef-adjunct al IGP.

Totodată, Poliția a fost sesizată despre 7 incidente cu implicarea urnelor mobilă, dar aceste acțiuni ar fi de competența Comisiei Electorale Centrale care urmează să le investigheze, a adăugat Maxian.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!