Între mașini parcate, în plin trafic și pe arșiță. Așa sunt nevoiți câțiva zeci de moldoveni să-și aștepte rândul ca să voteze la secție de vot amplasată în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Italia. Imaginile au fost publicate pe o rețea socială, iar autoarea susține că oamenii mai sunt și înjurați de șoferi.

Totodată, aceștia solicită autorităților, ca pe viitor Guvernul R. Moldova să coordoneze cu carabinierii din Italia să li se asigure condiții mai bune pentru a-și exercita dreptul la vot.

Precizăm că până la ora 13:30, peste o sută de mii de cetățeni din diasporă și-au exercitat dreptul la vot. În total pentru moldovenii aflați peste hotarele țării s-au deschis 150 de secții de vot.

Astăzi, 11 iulie 2021, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate. Cetățenii urmează să aleagă cei 101 de deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

UPDATE: Cititorii tv8.md s-au autosesizat și îi îndeamnă pe alegători să se deplaseze la secția din centrul Romei. Într-un email trimis pe adresa redacției, o moldoveancă din Italia a precizat că procesul de vot de la acea secție are loc mult mai rapid, fără cozi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!