/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

100% procese verbale procesate. PAS câștigă scrutinul parlamentar și va avea 63 de mandate

missing
12 iulie 2021, ora 13:45

În urma prelucrării a 100% din procesele verbale, PAS acumulează 52,80% din voturi, BECS – 27,17%, iar Partidul Șor – 5,74%. Astfel, preliminar, mandatele de deputat în Parlamentul de legislatura a XI-a se distribuie în felul următor: Partidul Acțiune și Solidaritate – 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate (dintre care 22 PSRM și 10 PCRM) și Partidul “Șor” – 6 mandate.

Citiți și Lista preliminară a celor 101 deputați

Conform datelor preliminare, prezenţa la vot în cadrul alegerilor din 11 iulie a fost de 1 477 574 alegători, ceea ce reprezintă 48,41% din numărul total de alegători incluși pe listele electorale.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, pragul minim de reprezentare constituie următoarele procente din voturile valabil exprimate în ansamblu pe țară:

· pentru un partid sau o altă organizație social -politică – 5 la sută;
· pentru un bloc electoral – 7 la sută;
· pentru un candidat independent – 2 la sută.

Atenționăm că informațiile prezentate poartă un caracter preliminar până la prezentarea la CEC a documentelor electorale în original.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram