/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atac la Harkov. Autoritățile din Kiev îndeamnă oamenii să nu meargă la biserică de Paște

Cum va evolua relația cu Rusia, după validarea alegerilor? Răspunsul vicepreședintei PAS

missing
12 iulie 2021, ora 21:34

„Politica externă a Republicii Moldova va fi una echilibrată”, asta a declarat vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Natalia Gavrilița, fiind întrebată dacă va fi afectată relația cu Federația Rusă, după validarea alegerilor parlamentare anticipate. 

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, vecepreședinta PAS a spus că „politica externă echilibrată înseamnă să i-ai în considerație interesele cetățenilor, a oamenilor de afaceri și a producătorilor locali. Aceasta înseamnă să vorbești cu statele unde există interesul cetățeanului și trebuie protejat. Asta înseamnă că vom căuta să avem un dialog civilizat și demn cu Federația Rusă”.

Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, liderul socialiștilor, Igor Dodon, s-a arătat îngrijorat de cum va evolua relația cu Rusia, după validarea alegerilor parlamentare anticipate.

Rusia va “consolida factorul transnistrean ” dacă noul guvern al Republicii Moldova va alege să promoveze o linie antirusească, a declarat luni Leonid Kalaşnikov, preşedintele Comisiei pentru problemele CSI (Comunitatea Statelor Independente), integrarea eurasiatică şi relaţiile cu compatrioţii, într-un interviu acordat agenţiei de presă Interfax, comentând rezultatele alegerilor parlamentare anticipate desfăşurate duminică în Republica Moldova, câştigate la un scor categoric de PAS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram