După examinarea de către Comisia Electorală Centrală (CEC) a rapoartelor financiare a concurenților electorali care au participat la scrutinul din 11 iulie, două formațiuni au primit avertizări. Partidul Politic „Noi” a fost avertizat asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale.

Și  Blocul electoral „RENATO USATÎI” a primit avertizarea pentru admiterea depășirii plafonului donațiilor în contul ”Fondul electoral” în numerar de către persoanele fizice și juridice și a mijloacelor financiare proprii.

Totodată, CEC a inițiat mai multe demersuri către Serviciul Fiscal de Stat să verifice donațiile făcute de persoane fizice, care depășesc veniturile indicate de acestea.

Precizăm că, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în cursă au fost înscriși 23 de concurenți electorali, dintre care două blocuri și un candidat independent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!