/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

CEC îi cere Fisc-ului să verifice averile celor care au venituri mai mici decât donațiile făcute partidelor politice în campanie

missing
14 iulie 2021, ora 10:27

După examinarea de către Comisia Electorală Centrală (CEC) a rapoartelor financiare a concurenților electorali care au participat la scrutinul din 11 iulie, două formațiuni au primit avertizări. Partidul Politic „Noi” a fost avertizat asupra obligativității de a respecta termenul de prezentare a rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale.

Și  Blocul electoral „RENATO USATÎI” a primit avertizarea pentru admiterea depășirii plafonului donațiilor în contul ”Fondul electoral” în numerar de către persoanele fizice și juridice și a mijloacelor financiare proprii.

Totodată, CEC a inițiat mai multe demersuri către Serviciul Fiscal de Stat să verifice donațiile făcute de persoane fizice, care depășesc veniturile indicate de acestea.

Precizăm că, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, în cursă au fost înscriși 23 de concurenți electorali, dintre care două blocuri și un candidat independent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram