/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Joe Biden a numit un nou ambasador al SUA în Republica Moldova. Cine este Kent Doyle Logsdon

missing
15 iulie 2021, ora 09:09

Președintele american, Joe Biden a numit mai multe persoane în diverse funcții de  rang înalt. Printre aceștia, mai mulți ambasadori ai Statelor Unite în mai multe state ale lumii. Liderul de la Washington a nominimalizat inclusiv un nou ambasador american în Republica Moldova. Funcția va fi îndeplinită de Kent Doyle Logsdon, au anunțat reprezentanții Casei Albe într-un comunicat de presă

Kent Doyle Logsdon, membru de carieră al Serviciului Superior de Externe cu rangul de consilier ministerial, este șef de birou la subsecretariatul pentru creștere economică, energie și mediu.

Anterior, Logsdon, a ocupat funcția de asistent principal adjunct al secretarului de stat la Biroul resurselor energetice și a fost șef adjunct de misiune diplomatică al Ambasadei SUA la Berlin, Germania, în calitate de însărcinat cu afaceri ad interim din ianuarie 2017 până în mai 2018. Înainte de aceasta, Logsdon a fost asistent executiv al secretarului adjunct de stat pentru management și resurse și secretar executiv adjunct la Departamentul de stat.

Totodată, Kent Doyle Logsdon, a fost și director al Centrului de operațiuni, director al Oficiului pentru afaceri rusești și șef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia. Logsdon a activat și la Kiev, Ucraina, în Bangkok, Thailanda, în Alma Ata, Kazahstan, în Islamabad, Pakistan și în Stuttgart, Germania.

Proaspătul ambasador are un masterat la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență la Universitatea Notre Dame. Kent Doyle Logsdon vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram