Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) informează că pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice.

Potrivit CCRM, este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. „Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției”, se arată într-un comunicat al CCRM.

Reprezentanții instituției spun că investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară.

Cei de la Curtea de Conturi declară că lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale și precizează că acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cât de curând posibil.

Am încercat să accesăm site-ul instituției și am primit următorul mesaj pe pagina instituției.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!