/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Persoanele vaccinate în stânga Nistrului pot solicita confirmarea certificatului de vaccinare

16 iulie 2021, ora 16:46

Locuitorii din stânga Nistrului pot solicita confirmarea certificatului de vaccinare, eliberat de instituțiile medico-sanitare din regiunea transnistreană, în scopul trecerii frontierei Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Potrivit unei dispoziții semnate de secretarul de stat la MSMPS, Tatiana Zatîc, conducătorii instituțiilor medico-sanitare publice de asistență medicală primară din localităţile limitrofe frontierei administrative, la solicitarea persoanelor vaccinate în instituțiile medico – sanitare din raioanele de est ale Republicii Moldova, vor asigura confirmarea certificatelor de vaccinare, generate din Registrul electronic de vaccinare, prin înscrierea cuvântului „Confirmat”, aplicarea semnăturii persoanei responsabile și parafei instituției pentru certificate.

Mai exact, persoanele vaccinate din regiunea transnistreană se pot adresa la cel mai apropiat centru de vaccinare din dreapta Nistrului pentru confirmarea certificatului de vaccinare, în caz de necesitate pentru trecerea frontierei Republicii Moldova.

Campania de vaccinare din Republica Moldova a început la data de 2 martie 2021. Până în prezent, în Republica Moldova, 834.527 de doze de vaccin au fost administrate.

De la începutul campaniei de vaccinare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a repartizat, pentru raioanele din stânga Nistrului, 158.234 de doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 13.910 de doze AstraZeneca, 20.000 de doze Sinopharm, 12.324 de doze Pfizer, 82.000 de doze Sputnik – V, 15.000 de doze Sinovac, 15.000 de doze Janssen.

În total, au fost administrate 109.166 de doze de vaccin împotriva COVID-19. De menționat că instituțiile medico-sanitare din stânga și dreapta Nistrului utilizează același Registru electronic de vaccinare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram