/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Parlamentul nou ales NU va pleca în vacanță, spune Igor Grosu. „Va trebui să muncim și în august”

missing
16 iulie 2021, ora 13:53

Pentru a-și atinge obiectivele imediate, Parlamentul nou ales nu va pleca în vacanță! Despre asta a anunțat președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu la ediția de joi seară a emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV. 

„Nu prea o să avem vacanță. Va trebui să muncim și în august. Cel puțin o parte din august  o vom dedica sesiunilor speciale. Până în toamnă, trebuie să avem niște angajamente onorate”, a explicat Igor Grosu.

Liderul PAS a mai punctat care sunt legile pe care formațiunea va pune accent în mod prioritar. Printre acestea, propunerea ca aleșii poporului să renunțe la imunitatea de deputat și adoptarea legii privind confiscarea averii dobândite ilicit.

Cât privește legea confiscării averilor dobândite ilicit, persoanele intrate în vizorul acesteia vor trebui să aducă dovezi privind agonisirea cinstită a averilor de către ei, dar și de rudele și apropiații lor. Pentru ca acest obiectiv să devină realitate, transpune în fapt acest obiectiv, fracțiunea va propune modificarea Constituției, deși, în acest moment, nu îi ajung patru mandate pentru a face midificările necesare la lege.

„O să găsim o soluție juridică și o să căutăm alte modalități. Oricum o să ajungem la ceea ce ne propunem. Am demonstrat că noi suntem insistenți și consecvenți, de aceea o să ajungem să demonstrăm că subiectul confiscării contează”, a menționat Grosu.

Igor Grosu a refuzat să dezvăluie nume din viitorul Cabinet de miniștri care va fi propus spre aprobare Legislativului. A precizat, în schimb, că se vor regăsi și candidaturi care au fost respinse de precedentul Parlament.

„Bineînțeles că o să mizăm pe oameni care rezistă, o să fie un tempou mai deosebit”, a specificat liderul PAS.

Igor Grosu a mai spus că personal, va rămâne în Legislativ, în fotoliul de deputat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram