/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Peste 62 de mln. de lei, transferați de CNAS pentru finanțarea indemnizațiilor de maternitate

missing
16 iulie 2021, ora 09:14

62.9 milioane de lei au fost transferați pentru plata indemnizațiilor de maternitate. Anunțul a afost făcut de Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care precizează că banii sunt destinați pentru finanţarea indemnizaţiilor de maternitate femeilor asigurate şi soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi.

Pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia la care a fost deschis contul bancar. Dacă beneficiarul nu este deţinător de card bancar, banii pot fi ridicaţi din orice oficiu poştal.

CNAS menționează că indemnizaţia de maternitate se acordă integral la a 30-a săptămână de sarcină, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, iar în cazul naşterilor complicate ori a naşterii a doi copii – de 140 zile calendaristice.

În cazul sarcinilor cu trei şi mai mulţi bebeluși, indemnizaţia de maternitate se acordă la termenul de 24 săptămâni de sarcină pe o perioadă de 182 de zile calendaristice. Informații suplimentare pot fi găsite pe pagina oficială a instituției, la compartimentul „Alte prestații sociale”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram