/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atacuri în noaptea de Paște și avion doborât! Zelenski: „Rusia nu are nicio dorință de pace”

/VIDEO/ Ultima Oră! Procuratura a dispus reținerea liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul „verde de briliant”

missing
16 iulie 2021, ora 13:17

Procuratura Generală a dispus reținerea liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul „verde de briliant”. Asta după ce, după o citare legală, acesta a refuzat să se prezinte benevol în fața procurorilor.

„Astfel, fiind citat repetat pentru astăzi la Procuratura raionului Sângerei pentru a fi pus sub învinuire, cetățeanul Cavcaliuc nu s-a prezentat, iar avocații acestuia au informat că se află în concediu. Acest pretext nu poate periclita acțiunile procesuale planificate, or, potrivit legislației, în astfel de situații statul asigură avocat din oficiu, lucru despre care, la fel, au fost informați”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Anterior, procurorii au respins cererea lui Cavcaliucde retragere a dosarului ”verde de briliant” din gestiunea Procuraturii Sângerei, fapt despre care a fost informat în data de 13 iulie 2021.

„Decizia a fost luată după examinarea argumentelor reclamantului, care invoca caracterul vădit tendențios, neobiectiv și părtinitor al activității de urmărire penală desfășurate de procurorii din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, și respectiv, solicita recuzarea acestora cu transmiterea dosarului către un alt organ de urmărire penală ori procuratură specializată pentru efectuarea în continuare a cercetărilor. Prin urmare, Procuratura Generală a constatat lipsa unor circumstanțe prevăzute de Codul de procedură penală care ar pune la îndoială rezonabilă imparțialitatea procurorilor din Sângerei, motiv pentru care cererea reclamantului a fost respinsă”, susțin procurorii.

Gheorghe Cavcaliuc are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare din cauza leziunilor cu care s-a ales. Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram