/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Prima mare greșeală a Alianței pentru Unirea Românilor a fost crearea formațiunii, spune Mihai Ghimpu

16 iulie 2021, ora 07:07

Prima mare greșeală a Alianței pentru Unirea Românilor a fost crearea formațiunii, cooptându-i pe cei care au trădat Partidul Liberal. Cel puțin, așa consideră președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu. Invitat în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, acesta a adus mai multe critici în adresa AUR, dar și a nepotului său Dorin Chirtoacă, comportamentul căruia l-a catalogat drept copilăresc.

Totodată, Ghimpu s-a arătat sceptic în privința promisiunilor electorale ale Partidului Acțiune și Solidaritate, menționând că așteaptă ca Maia Sandu să-i majoreze pensia. Cât despre acțiunile liderilor, uniți în campanie sub umbrela Alianței pentru Unirea Românilor, Ghimpu a spus că băieții au dat dovadă de lipsă de experiență politică și că ar fi bine să se retragă în spatele celor care activează în domeniu de mai mult timp.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Alianța pentru Unirea Românilor a acumulat 7216 voturi. Un scor mult mai mic, decât toate de până acum înregistrate de către PL.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram