/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

În atenția comercianților. Piața Centrală din Chișinău revine la regimul obișnuit de activitate

missing
17 iulie 2021, ora 09:44

Piața Centrală din Chișinău revine la regimul obișnuit de activitate, zilnic de la ora 06:00, până la 18:00, cu stabilirea zilei sanitare generale în ultima zi de luni a fiecărei luni calendaristice. 

Decizia a fost luată în contextul actualizării datelor despre situația epidemiologică prin infecția COVID-19, stabilirea gradului de alertă ,,Cod verde” în municipiul Chișinău.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău s-a întrunit joi, 15 iulie. În baza indicatorilor de incidență cu COVID – 19, membrii acesteia au decis să modifice gradul de alertă pe teritoriul Capitalei din cod portocaliu în cod verde. Totuși, majoritatea restricțiilor au fost menținute.

Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile închise, în transportul public și stațiile de așteptare rămâne obligatorie. Masca trebuie purtată și în timpul întrunirilor și adunărilor în masă. în acest caz fiind necesară respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Totodată, se recomandă evitarea evenimentelor cu prezența aglomerațiilor umane.

Responsabilii de la comisie dau de asemenea, undă verde pentru taberele de odihnă pentru copii, cu activitate 24 din 24 de ore. Principala condiție este ca în grupă să fie cel mult 15 copii, iar angajații taberelor să fie vaccinați cu ambele doze de ser împotriva noului coronavirus.

Autoritățile subliniază în aceeași hotărâre că toate punctele de vaccinare din țară sunt deschise șapte zile din șapte.

Măsurile de sănătate publică urmează a fi revizuite în funcție de evoluția situației pandemice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram