/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Pavel Filip, după rezultatele obținute de PDM la parlamentare: „Sunt multe lecții de învățat”

missing
17 iulie 2021, ora 16:54

Liderul Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, a venit cu o reacție, după ce formațiunea pe care o conduce a obținut un scor mic la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie, astfel, încât, nu se va regăsi în următorul Legislativ.

Pe pagina sa de Facebook, politicianul a scris că a fost o campanie electorală complicată și că sunt multe lecții de învățat.

„A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes. Le mulțumesc colegilor care au lucrat în această campanie cu dedicație și curaj. Am discutat astăzi cu echipa PDM despre rezultatele alegerilor și am făcut concluzii la cald. A fost o campanie complicată, intr-o societate mult prea polarizată. Sunt multe lecții de învățat. I-am văzut pe colegi încrezători și determinați. N-avem mult timp pentru odihnă. Urmează decizii importante. Așteptările sunt mari, inclusiv de la noua guvernare. Oamenii așteaptă fapte”, a scris Pavel Filip pe rețelele sociale.

La alegerile parlamentare anticipate, PDM  a obținut 1,81 la sută din susținerea alegătorilor. Pentru PDM au optat 26 545 de votanți, un număr mult prea mic pentru ca formațiunea să se regăsească în noul Legislativ.

În urma scrutinului de duminică, 11 iulie, PAS a acumulat 53 % din voturile alegătorilor și se va alege respectiv cu 63 de mandate de deputat. BECS va avea 32 de deputați, iar Partidul Politic „Șor” – 6 mandate de deputat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram