Liderul Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, a venit cu o reacție, după ce formațiunea pe care o conduce a obținut un scor mic la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie, astfel, încât, nu se va regăsi în următorul Legislativ.

Pe pagina sa de Facebook, politicianul a scris că a fost o campanie electorală complicată și că sunt multe lecții de învățat.

„A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes. Le mulțumesc colegilor care au lucrat în această campanie cu dedicație și curaj. Am discutat astăzi cu echipa PDM despre rezultatele alegerilor și am făcut concluzii la cald. A fost o campanie complicată, intr-o societate mult prea polarizată. Sunt multe lecții de învățat. I-am văzut pe colegi încrezători și determinați. N-avem mult timp pentru odihnă. Urmează decizii importante. Așteptările sunt mari, inclusiv de la noua guvernare. Oamenii așteaptă fapte”, a scris Pavel Filip pe rețelele sociale.

La alegerile parlamentare anticipate, PDM  a obținut 1,81 la sută din susținerea alegătorilor. Pentru PDM au optat 26 545 de votanți, un număr mult prea mic pentru ca formațiunea să se regăsească în noul Legislativ.

În urma scrutinului de duminică, 11 iulie, PAS a acumulat 53 % din voturile alegătorilor și se va alege respectiv cu 63 de mandate de deputat. BECS va avea 32 de deputați, iar Partidul Politic „Șor” – 6 mandate de deputat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!