/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Caz ieșit din comun în Căușeni. Un adolescent s-ar fi sinucis, după ce a fost bătut cu cruzime de către doi băieți

17 iulie 2021, ora 20:01

Caz ieșit din comun într-un sat, din raionul Căușeni. Un adolescent de 16 ani s-ar fi sinucis la două luni distanță după ce a fost bătut cu cruzime de către doi băieți din localitate, minori și ei. Bătaia, care a avut loc sub privirile altor copii a fost filmată, iar mai apoi înregistrarea a apărut pe o rețea socială. Imaginile au ajuns în vizorul poliției locale, care a dispus amendarea părinților agresorilor, dar și luarea la evidență a copiilor implicați în cazul de agresiune. În timp ce poliția cercetează decesul minorului sub aspectul unui suicid, bunica victimei afirmă că nepotul ei a fost amenințat repetat că dacă va vorbi despre bătaie, va fi și mai rău cu el. Vă avertizăm că reportajul conține informații și imagini care vă pot afecta emoțional.

Tudor a fost agresat într-o zi din aprilie, în timp ce se ducea spre fotbal, pe un stadion din sat. Bătaia, ce șochează prin cruzimea fără margini, a fost filmată cu un telefon mobil. În spatele camerei se aud voci de copii, care îi cer unuia dintre cei care îl atacau să se oprească. Băiatul, care locuia doar cu bunica, mama lui fiind plecată peste hotare, nu sa plâns de ce i s-a întâmplat. Însă, femeia a descoperit urme de violență, iar la întrebările ei, Tudor îi spunea că fie a căzut jos, fie s-a lovit cu mingea. În cele din urmă, bunica băiatului a reușit să afle ce i s-a întâmplat nepotului ei. Copilul i-a mai spus că a fost amenințat că dacă va zice cuiva că a fost bătut, va păți și mai rău. În scurt timp, poliția a aflat despre bătaie și a început să-i caute pe agresori. Bunica băiatului ne-a spus că minorii au crezut că nepotul ei i-a dat pe mâna oamenilor legii și că ar fi încercat să-i ceară socoteală, de două ori. Într-un caz, au venit la miez de noapte, dar Tudor a reușit să-i ceară ajutor.

Femeia a mai adăugat că a vorbit despre acest caz cu polițista de sector, dar aceasta i-ar fi spus că, dacă nu are martori, nu poate să intervină. Și asta chiar dacă la fața locului ar fi putut găsi indicii, crede bătrâna. 

La două luni distanță, băiatul a fost găsit fără suflare în spatele grădinii, iar poliția a inițiat un proces penal și investighează decesul sub aspectul unei sinucideri. Bunica acestuia crede că există o legătură directă între cazul de agresiune și decesul copilului. Și anume că nepotul său a fost presat psihologic, iar în cele din urmă a cedat și a recurs la gestul disperat. Femeia ne-a mai spus că există și alte persoane care la fel sunt amenințate că vor ajunge așa ca Tudor. 

Am încercat să discutăm cu primarul satului, ca să aflăm ce informații deține despre acest caz. Însă, doamna primar, atunci când filmam în sat, a invocat faptul că o casă fusese inundată și nu are timp pentru echipa noastră de filmare. 

Iar polițista de sector, pe care am găsit-o în sat, ne-a recomandat să adresăm toate întrebările la Inspectoratul General al Poliției. După aproape o săptămână de așteptări, o reprezentantă a poliției locale a declarat pentru TV8 că, pe faptul cazului de agresiune, au fost identificați doi minori. Unul – de 14 ani și altul – de 17, ambii consăteni de-ai victimei. Pe acest caz, la primărie ar fi fost dispusă o comisie multidisciplinară, care să monitorizeze comportamentul acestora. Părinții lor au fost amendați, iar valoarea sancțiunilor va fi stabilită în instanță, însă în luna septembrie. Potrivit oamenilor legii, după acea bătaie, bunica băiatului nu a mai sesizat poliția. 

Purtătoarea de cuvânt a poliției locale ne-a mai declarat că mai mulți colegi de clasă a victimei au fost audiați, dar nimeni nu s-a plâns că ar fi fost amenințat în vreun fel. Însă, după ce TV8 a fost în sat și a filmat acest caz, oamenii legii au dat asigurări că bunica băiatului va fi chemată repetat la audieri. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram