/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Salariul pe care-l vor primi cei 101 deputați din noul Parlament

17 iulie 2021, ora 20:07

Cei 101 deputați care își vor ocupa locurile în noul Parlament timp de patru ani vor primi, lunar, un salariu de circa 15 mii de lei. La acesta se adaugă, însă, și alte beneficii și remunerații. Care sunt acestea aflați în cele ce urmează.

Pe lângă notorietate și responsabilitate, funcția de deputat vine la pachet cu un șir de beneficii și facilități, inclusiv financiare. Pe parcursul celor patru ani, cât durează un mandat deplin, din bugetul de stat curg milioane de lei în fiecare lună doar pentru întreținerea aleșilor poporului. Conform unui răspuns recent, pe care ni l-a oferit Secretariatul Parlamentului, salariul lunar al unui deputat este de circa 15 mii de lei.

Și nu în ultimul rând, aleșii poporului, în perioada de exercitare a mandatului, beneficiază și de pașapoarte diplomatice. La fel, odată ajunși în Parlament, deputații nu pot fi reţinuți, arestați, percheziţionați, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, pentru că sunt protejați de imunitate parlamentară. Aceasta poate fi ridicată doar la solicitarea Procurorului general și doar cu votul majorității parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram