Scumpiri după scumpiri la carburanți! După ce ieri, o rețea de stații PECO a majorat prețul la produsele petroliere cu aproape 20 de bani, astăzi, aceeași companie a afișat noi prețuri la panou. Astfel, benzina cu cifra octanică A 95 s-a scumpit cu 10 bani și a ajuns să coste 20 de lei și 30 de bani un litru.

Noile modificări ale prețurilor îi nemulțumește pe șoferi, iar purtătoarea de cuvânt a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a declarat că instituția va veni cu o reacție oficială în următoarele zile. Șoferii se arată deranjați și spun că au obosit de scumpirile frecvente.

De partea cealaltă, purtătoarea de cuvânt a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a declarat că această majorarea ar fi cauzată de scumpirile de pe piața internațională, însă a precizat că instituția va veni cu un comunicat oficial la acest subiect în zilele ce urmează.

Acum două zile, ANRE a intervenit de urgență la modificarea prețurilor pentru comerțul engros la produsele petroliere și a dat asigurări că noile schimbări nu vor influența prețurile de la panou, menționând că acesta va fi calculat în baza parametrilor stabiliți anterior.

Totodată, reprezentanții ANRE au menționat că vor continua să monitorizeze evoluțiile în procesul asigurării Republicii Moldova cu produse petroliere și va interveni prompt în caz de necesitate.

Amintim că, de săptămâna trecută, unele benzinării nu mai vând combustibil, iar altele comercializează doar câte 10 litri de motorină per mașină. Motivul ar fi noua metodologie de calcul a prețurilor la carburanți, care ar fi în detrimentul agenților economici. Din 1 iulie, companiile petroliere calculează prețurile la carburanți conform unei metodologii elaborate de ANRE.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!