/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cu două luni înainte de atacul cibernetic, Curtea de Conturi a cumpărat de la firma unui socialist un sistem de securitate informațională

missing
19 iulie 2021, ora 17:47

Curtea de Conturi a procurat un sistem de securitate informațională cu două luni înainte de atacul cibernetic la care a fost supusă săptămâna trecută. Acesta a fost cumpărat de la cirma Daac System Integrator SRL şi aparţine în proporţie de 50 la sută omului de afaceri Vasili Chirtoca, consilier PSRM în Consiliul Municipal Chişinău. Contractul cu această companie a fost semnat în data de 21 mai 2021. 

La procedura de achiziție a participat doar  Daac System Integrator SRL, scrie Anticorupție.md.

Sursa mai menționează că începând cu anul 2017, firma lui Chirtoca a câştigat toate licitaţiile anunţate de Curtea de Conturi privind procurarea sistemelor de securitate cibernetică. Daac System Integrator SRL  a fost singurul participant la licitații, cu excepția uneia din anul 2018, la care au mai concurat doi agenți economici.

În ultimii cinci ani, Curtea de Conturi a cumpărat de la Daac System Integrator SRL sisteme de securitate informaţională în sumă de peste 1,6 milioane de lei.

Printre clienții Daac System Integrator se regăsesc mai multe instituții de stat, între care Președinția și Parlamentul.

Amintim că pagina oficială a Curții de Conturi a fost supusă săptămâna trecută unui atac cibernetic de proporții, în urma căruia au fost distruse toate bazele de date publice. Problema nu a fost remediată nici până la această oră. În urma atacului cibernetic, Curtea de Conturi a sesizat inclusiv Serviciul de Informații și Securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram