Președinta Maia Sandu, șefa statului Georgiei, Salome Zourabichvili, și președintele ucrainean, Volodymyr Zeleskyy, au semnat astăzi Declarați comună a Liderilor Partenerilor Asociați ai Uniunii Europene. 

Solicitat de tv8.md, pentru informații suplimentare despre declarația semnată, serviciul de presă al Președinției a spus că va reveni cu detalii.

Semnarea a avut loc în cadrul celei de-a 17-ea ediții a Conferinței internaționale de la Batumi, Georgia, genericul căreia a fost „Trei state – o singură alegere: Georgia, Moldova și Ucraina în mișcare”.

Scopul evenimentului este de a îmbunătăți cooperarea dintre cei trei parteneri asociați ai Uniunii Europene – Republica Moldova, Georgia și Ucraina. La întrevedere a participat și președintele Consiliului European, Charles Michel.

Ultimele vizite alei șefei statului în străinătate au fost în Italia și Polonia, pe 21 iunie curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!