Comitetul Olimpic Internațional (COI) a ales orașul australian Brisbane drept capitala Jocurilor Olimpice de vară din 2032, potrivit tass.com. Este pentru prima dată când orașul care va găzdui competițiile este ales conform unei proceduri noi. 

Până în 2019, țările aplicau direct la COI și începeau să investească în dezvoltarea infrastructurii olimpice. Însă acum, procedura de selectare a cererilor este gestionată de comisii speciale ale COI – acestea discută în prealabil posibilitatea organizării Jocurilor cu Guvernele țărilor care și-au exprimat dorința de a găzdui competiția, iar apoi selectează cei mai potriviți candidați pentru a fi aleși de către COI. Acest lucru va permite reducerea costurilor pentru orașele prezente  în campania de licitare.

Australia a găzduit Jocurile Olimpice de vară de alte două ori. În 1956, capitala Jocurilor era Melbourne, iar în 2000 – Sydney.

Vineri, 23 iulie, va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de anul acesta, care vor avea loc la Tokyo. Din cauza pandemiei, competiția se va desfășura fără spectatori. Doi sportivi au fost deja suspendați din competiție din cauza testelor pozitive pentru COVID-19. După Tokyo, Jocurile Olimpice vor avea loc la Paris (în 2024) și Los Angeles (în 2028).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!