/LIVE TEXT/ Cutremur după cutremur în Turcia: Plânsete și țipete se aud de sub dărâmături. Bilanțul morților continuă să crească

/FOTO VIDEO/ Străzi transformate în râuri și copaci doborâți. Odessa, afectată de cele mai grave inundații din ultimii opt ani

22 iulie 2021, ora 12:28

Orașul maritim Odessa este afectat de cele mai grave inundații din ultimii opt ani. Ploaia a provocat ravagii. Străzile s-au transformat în râulețe, pe alocuri copacii au fost doborâți, iar unele sectoare ale orașului au rămas fără electricitate. 

Precipitațiile au început să cadă miercuri și au continuat până joi, la miezul nopții. Site-ul unian.ua scrie că localnicii spun că nu au văzut astfel de inundații din 2013. Pe unele străzi, apa a ajuns până la brâu, iar intrările în blocurile de locuit au fost blocate.

Potrivit Centrului Hidrometeorologic ucrainean, la Odessa au căzut 31 de mm pe oră, iar rafalele de vânt au ajuns la 20 de m/s, în consecință, zeci de copaci au fost doborâți la pământ.

54 de echipaje de salvatori au intervenit pe parcursul nopții pentru a pompa apa și a curăța gurile de scurgere a apei.

Cel puțin zece rute de tramvai și una de troleibuz și-au sistat activitatea. Și traseul curselor aeriene a fost modificat, astfel, avioanele cu pasageri au aterizat pe aeroporturile din preajmă.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram