Un medic terapeut de gardă de la Spitalul raional Comrat a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul unui copil. De asemenea, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa funcții în domeniul medicinii timp de trei ani.

Procuratura UTA Găgăuzia, oficiul Comrat a demonstrat prin probe că, în data de 25 iunie 2018, în calitate de medic de gardă, acesta nu a asigurat examinarea corespunzătoare și a refuzat spitalizarea unui copil de cinci luni, care fusese transportat cu o infecție respiratorie virală acută. În consecință, băiețelul a decedat peste câteva ore, fiindu-i afectat sistemul respirator și cel cardiovascular.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală şi au dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale, care au demonstrat vina medicului, concluzionând că moartea micuțului ar fi putut fi evitată în cazul în care acesta ar fi primit tratamentul imediat. Astfel, inacțiunile medicului de gardă au fost în corelație de cauzalitate cu decesul copilului.

Fiind audiat, medicul, în vârstă de 45 de ani şi cu un stagiu de un an în cadrul spitalului raional Comrat, nu şi-a recunoscut vina. Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!