Un vânzător ambulant din Bălți a fost depistat de către inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) cu peste 1 600 de kilograme de carne alterată, pregătită pentru comercializare.
Specialiștii spun că produsul reprezenta un pericol biologic pentru consumatori, întrucât era infestat cu Salmonella Enteritidis.
Inspectorii ANSA au prelevat probe din lotul suspect și le-au expediat la două laboratoare acreditate din Republica Moldova. Rapoartele de încercări au arătat prezența în carnea supusă examinării a bacteriei Salmonella Enteritidis. Produsele infectate au fost încărcate într-un mijloc de transport special și transportat la locul de nimicire.
ANSA atenționează repetat consumatorii că bacteria salmonella este cauza cea mai frecventă a toxiinfecțiilor alimentare provocate de alimentele contaminate.
Menționăm că alimentele crude de origine animală, precum carnea, laptele şi produsele lactate, ouăle, fructele de mare şi anumite fructe şi legume pot găzdui această bacterie. Ea poate contamina şi alte alimente care vin în contact cu carnea crudă.
ANSA atenționează că cea mai sigură cale de a preveni contaminarea, în special în sezonul cald, este să evitați consumul de carne, ouă, brânză, lapte nepasteurizat din surse incerte.