Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat rezultatele probelor expediate Institutului de virusologie din Berlin, privind monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 prin metode de biologie moleculară și secvențiere.

Conform rezultatelor recepționate, din cele 15 probe expediate, 12 au fost confirmate ca tulpina Delta. Laboratorul virusologic al ANSP subliniază că continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației noilor tulpini ale virusului SARS COV-2.

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică. Ministerul Sănătății îndeamnă populația să respecte toate măsurile aprobate de autoritățile în sănătate și să se vaccineze împotriva COVID -19, menționând că toate vaccinurile sunt eficiente pentru noile tulpini ale virusului.

De la începutul pandemiei, în R. Moldova au fost confirmate 258.484 de cazuri de coronavirus. 6240 de persoane au murit în urma complicațiilor provocate de virus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!