/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO LIVE/ Curtea Constituțională examinează validarea alegerilor parlamentare anticipate și mandatelor deputaților aleși

missing
23 iulie 2021, ora 10:00

Curtea Constituțională (CCM) examinează astăzi adresarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind confirmarea alegerilor parlamentare anticipate și validarea mandatelor deputaților aleși. Ședința începe la ora 10:00.

Pe 19 iulie, CEC a validat rezultatul alegerilor din 11 iulie, în aceeași zi, raportul a fost transmis la CCM. Potrivit voturilor obținute de concurenții electorali la scrutin și reieșind din prevederile legislației electorale, au trecut pragul minim de reprezentare trei concurenți electorali – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) și Partidul Politic „Șor”.

CEC a stabilit numărul mandatelor de deputat în Parlamentul Republicii Moldova ce le revin, după cum urmează:

  • Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate – 63 de mandate;
  • Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate;
  • Partidul Politic „Șor” – 6 mandate.

În conformitate cu procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate aprobat, Comisia a constatat că numărul de alegători incluși în listele electorale de bază este de 2 768 035, numărul de alegători incluși în listele suplimentare este de 284 568, iar în total la votare au participat 1 480 965 alegători.

Rata participării alegătorilor la votare este de 52,30% la sută, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. În acest fel, CEC a considerat valabile alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram