/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/VIDEO/ Suntem mai puțini. Expertul Veaceslav Ioniță spune că de vină ar fi migrația, iar 30 la sută din cetățenii plecați nu se mai întorc

24 iulie 2021, ora 20:43

Timp de un an, Republica Moldova a rămas fără aproape 47 mii de locuitori. Toți atâția cât constituie populația orașului Râbnița, spre exemplu. Cel puțin acestea sunt datele prezentate recent de către Biroul Național de Statistică. Expertul Veaceslav Ioniță susține că acest lucru se întâmplă din cauza migrației. Potrivit lui, în ultimii cinci ani țara noastră a înregistrat cel mai mare val de migrație, iar statisticile arată că 30 la sută din cetățenii plecați niciodată nu vor mai reveni acasă. Ce cred chișinăuienii despre migrație, din ce cauză are loc acest fenomen și dacă s-au gândit măcar o dată să plece peste hotare, vedeți în cele ce urmează.

Între timp, potrivit expertului Veaceslav Ioniță, Republica Moldova înregistrează, în ultimii cinci ani, cel mai mare val de migrație. Acum câteva zile, în cadrul emisiunii Politica de la tv8 acesta a precizat că „natalitatea este un factor secundar. Principalul factor este migrația. În ultimii cinci ani am avut cea mai mare migrație din istoria Moldovei”.

Potrivit datelor prezentate recent de Biorul Național de Statistică, timp de un an, Republica Moldova a rămas fără aproape 46 800 de locuitori. Toți atâția cât populația orașului Râbnița, spre exemplu. Potrivit informațiilor, numărul populației cu reședință obișnuită pe 1 ianuarie 2020 a constituit circa 2,7 milioane de persoane, iar la începutul acestui an era de 1,6 milioane, adică cu 46 800 mai puțini cetățeni, decât acum un an. Numărul populației s-a micșorat din cauza natalității reduse, numărului în creștere a deceselor și a migrației. În 2019, peste 38 de mii de cetățeni au plecat din țară. Majoritatea au fost tineri, cu vârstele cuprinse între 20 și 29 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram