Aglomerație și haos pe aeroportul din Chișinău. Pasagerii care aterizează sunt nevoiți să stea în rând minute în șir pentru a trece controlul. Acest lucru ar crea adevărate focare de infecție, întrucât nu este respectată distanța socială. Între timp, reprezentanții Poliției de Frontieră afirmă că devină ar fi călătorii care nu se informează înainte de a se porni la drum sau nu îndeplinesc din timp fișele epidemiologice, iar din acest motiv procesarea durează mai mult. Chiar și așa, aceștia afirmă că asemenea situații se produc atunci când sosesc mai multe aeronave odată.

Aceste imagini, apărute ieri pe o rețea de socializare, au fost înregistrate noaptea trecută, în sala de sosire a Aeroportului Internațional Chișinău. Zeci de oameni, printre care copii, stau în coadă pentru a trece controlul vamal. Mai mult, unii sunt nevoiți să stea chiar la podea. Problema s-ar fi creat din cauza că pasagerii nu au completat din timp fișele epidemiologice, astfel că în fața ghișeelor s-a creat aglomerație. Din imagini se vede cum oamenii nu respectă distanța fizică, fapt ce reprezintă pericol de infectare cu virusul Covid 19. De partea cealaltă, reprezentanții Poliției de Frontieră spun că astfel de situații apar atunci când aterizează mai multe aeronave, iar multe persoane nu completează fișele epidemiologice în avion.

Potrivit acestuia, la moment, 15 angajați ai Poliței de Frontieră lucrează într-o tură, fiind vorba de numărul maxim al personalului implicat.

Întrebat totuși despre pericolul unui posibil focar de infecție la care sunt expuși pasagerii în timp ce așteaptă la coadă…

Deși astăzi nu am surprins cozi la ghișee, am asistat la unele neînțelegeri între unii călători și reprezentanții Poliției de Frontieră. Anume asemenea situații ar provoaca cozile, potrivit angajaților.

O situație similară s-a întâmplat și în cazul altei familii, care tocmai aterizase din Grecia, zonă roșie.

Potrivit ultimii hotărâri a Comisie Extraordinare în Sănătate Publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, sunt obligați să completeze fișa epidemiologică şi semnează declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile. Excepție fac persoanele vaccinate, copiii de până la 6 ani, adolescenții până la 18 ani, doar dacă prezintă un test negativ la COVID-19, persoanele care prezintă un test antigen și cei care sunt în tranzit de până la 24 de ore.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!