/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ „Considerăm că este o bătaie de joc”. Batrîncea spune că a fost încălcat regulamentul de constituire a Parlamentului

missing
26 iulie 2021, ora 11:40

După ce liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a solicitat ca în ședința de astăzi să fie luată o pauză până joi, 29 iulie deputații Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), Vlad Batrîncea și Vasile Bolea s-au arătat nemulțumiți. Într-o conferință de presă, aceștia spun că a fost încălcat regulamentul de constituire a Legislativului.

„Probabil că nimeni nu a înțeles ce s-a întâmplat astăzi. Am asistat astăzi că un discurs electoral cu lozinci, cu ce dorești, numai nu la ședința Parlamentului. A fost încălcat regulamentul cu privire la constituire a Parlamentului, deoarece urma să declarăm astăzi constituirea fracțiunilor parlamentare. Urma să mergem pe proceduri juridice și urma ca Parlamentul să de vină funcțional. Cei de dreapta care se bucură de rezultatele alegerilor au promis că vor munci fără odihnă, fără concedii, că ne așteaptă o agendă mare. De aceea, astăzi, după 15 zile, după scrutinul parlamentar, ne-am prezentat întreaga fracțiune ca să discutăm ordinea de zi, agenda, și să trecem la acele legi care sunt așteptate de țară. Și eventual să vedem cum se implementează acele promisiuni frumoase care au sunt în campanie electorală”, a declarat Batrîncea.

Totodată, deputatul BECS spune că ședința de astăzi a fost „o bătaie de joc” față de cetățeni care așteaptă ca promisiunile din campania electorală să fie realizate.

„Din acest discurs patetic al președintei nu am înțeles nimic concret ce urmează să întreprindă Parlamentul pentru a asigura ceea ce a sunat în acel discurs. Nu înțelegem de ce fracțiunea care are peste 60 de deputați astăzi, în loc să trecem proceduri de formare a Parlamentului și să trecem la activitate, a plecat din sală fără a informa când ședințele Parlamentului vor avea loc. Domnul Grosu nu a menționat pe cât timp este luată pauza. Păi ce suntem noi? Pentru ce ne-am adunat în această sală dacă nici nu am constituit fracțiunile parlamentare? Considerăm că este o bătaie de joc, inclusiv de cetățenii Republicii Moldova care așteaptă nu discursuri, gata, campania electorală s-a încheiat.  Aceasta nu a fost o ședință a Parlamentului. Ne pare rău că noi am dat curs acestei solicitări de convocare a Parlamentului”, a mai adăugat Batrîncea.

Precizăm că, ședința de astăzi de constituire a Legislativului a fost pusă pe pauză până joi, 29 iulie. Asta după ce liderul interimar PAS, Igor Grosu, a solicitat această pauză, iar ulterior, fracțiunea PAS a părăsit sala.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram