/VIDEO/ Lumea muzicii, în doliu! Cântăreața de muzică populară, Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, s-a stins din viață

26 iulie 2021, ora 10:22

Lumea muzicii este în doliu! Cântăreața de muzică populară Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, s-a stins astăzi din viață. Anunțul trist a fost făcut de Andrei locoman, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”. 

„Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani”, a scris Locoman pe Facebook.

Lidia Bejenaru s-a născut în data de 3 mai 1953 la Țiplești, raionul Sângerei. A fost solistă în orchestra „Mugurel”, iar din 1978 în orchestra „Lăutarii”, condusă de soțul ei, Nicolae Botgros, cu care s-a căsătorit în 1971. Cuplul Botgros are un singur fiu, pe vioristul Corneliu Botgros.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat M-a cuprins un dor de mamă, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram