/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ar fi prezentat la frontieră teste COVID false cu rezultate negative. Șase persoane, printre care doi români și un ucrainean, cercetate

missing
28 iulie 2021, ora 16:18

Șase persoane, printre care doi români și un ucrainean, sunt cercetate de polițiștii de frontieră pentru că au încercat să intre în țară prezentând teste COVID-19 negative care ar fi fost false. Audiați, suspecții au încercat să se justifice, dând asigurări că au obținut testele legal. 

Cele șase documente cu semne vizibile de falsificare au fost identificate pe parcursul zilei de ieri, 27 iulie curent pe sensul de intrare în țară. Trei dintre ele au fost ridicate în punctul de trecere Lipcani- Rădăuți Prut de la doi cetățeni ai României și un conațional care se întorceau din Germania. Audiați, ei au declarat că au dat analizele necesare pentru eliberarea documentelor respective, recunoscând ulterior, că pentru obținerea rapidă a rezultatelor au achitat suplimentar câte 50 de euro fiecare.

Și un ucrainean este documentat pentru prezentarea testului Covid-19 falsificat. Actul ar fi emis de către un laborator medical din Ucraina. În timpul controlului, polițistul de frontieră a depistat indici necaracteristici, iar examinat suplimentar s-a confirmat neveridicitatea actului. Tânărul de 26 de ani s-a arătat mirat de cele depistate insistând pe idea că i s-a prelevat probe obținând legal acest test.

Alt punct de trecere – aceeași încălcare. Doi soți din raionul Sîngerei au dorit să traverseze frontiera prin Sculeni, iar în timpul verificărilor au fost informați despre falsificarea testelor prezentate. Aceștia s-au revoltat referitor la cele depistate. Totuși polițistul de frontieră a prezentat suficiente probe ce confirmă cele identificate anterior.

Toate testele au fost ridicate și remise în adresa laboratorului tehnico-juridic pentru realizarea expertizei. Cei șase au fost trimiși în autoizolare. Cercetările vor continua până la examinarea tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram