/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

A fost aleasă componența Biroului permanent al Parlamentului. Vasile Bolea de la BeCS - nemulțumit

missing
29 iulie 2021, ora 16:05

În cadrul ședinței de joi a Legislativului a fost aleasă componența Biroului permanent al Parlamentului. Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a propus ca, pe lângă cei trei membri din oficiu, să fie numiți și alți nouă membri.

Membrii din oficiu sunt președintele Legislativului Igor Grosu și vicepreședinții Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea.

Cei șase membri ai Biroului permanent al Parlamentului din partea PAS sunt: Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Roșca Veronica, Vladimir Bolea și Dan Perciun.

Ceilalți trei membri înaintați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) sunt Constantin Starîș, Vasile Bolea și Corneliu Furculiță. Partidul „Șor” l-a propus pe Denis Ulanov.

În cadrul ședinței, președintele Parlamentului Igor Grosu a spus că BeCS a înaintat cu un membru mai mult, decât este stabilit în prevedere.

Drept replică, deputatul BeCS Vasile Bolea a acuzat PAS că nu sunt împărțite proporțional locurile în Biroul permanent și a propus ca Vladimir Bolea de la PAS să fie înlocuit cu Constantin Starîș de la BeCS.

Amendamentul însă nu a acumulat numărul necesar de voturi.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram