În cadrul ședinței de joi a Legislativului a fost aleasă componența Biroului permanent al Parlamentului. Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a propus ca, pe lângă cei trei membri din oficiu, să fie numiți și alți nouă membri.

Membrii din oficiu sunt președintele Legislativului Igor Grosu și vicepreședinții Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea.

Cei șase membri ai Biroului permanent al Parlamentului din partea PAS sunt: Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Roșca Veronica, Vladimir Bolea și Dan Perciun.

Ceilalți trei membri înaintați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) sunt Constantin Starîș, Vasile Bolea și Corneliu Furculiță. Partidul „Șor” l-a propus pe Denis Ulanov.

În cadrul ședinței, președintele Parlamentului Igor Grosu a spus că BeCS a înaintat cu un membru mai mult, decât este stabilit în prevedere.

Drept replică, deputatul BeCS Vasile Bolea a acuzat PAS că nu sunt împărțite proporțional locurile în Biroul permanent și a propus ca Vladimir Bolea de la PAS să fie înlocuit cu Constantin Starîș de la BeCS.

Amendamentul însă nu a acumulat numărul necesar de voturi.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!