Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat la Chișinău, după acuzațiile de hărțuire sexuală, venite din partea unei angajate din cadrul misiunii diplomatice. Informația privind rechemarea acestuia a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă. 

„În conformitate cu prevederile legale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a rechemat la Chișinău ambasadorul Vladimir Golovatiuc pentru consultări pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia”, se menționeaxză într-o notă informativă a Ministerului de Externe de la Chișinău.

Totodată, Ministerul de Externe nu a făcut comentarii privind scandalul sexual în care ar fi implicat Golovatiuc.

„Până la clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz se abține de la comentarii aferente informațiilor apărute în presa națională, cu mențiunea că în cadrul ministerului se promovează toleranță zero față de abuzuri de oricare tip. Respectul și protejarea demnității umane constituie unul din principiile de bază de care se ghidează serviciul diplomatic”, potrivit MAEIE.

Contactat de tv8.md, Vladimir Golovatiuc a spus că nu cunoaște nimic despre acuzațiile privind scandalul sexual în care ar fi implicat. Totodată, acesta a menționat că a venit la Chișinău pentru concediu, însă a fost rechemat din acesta pentru consultări.

„Eu sunt în concediu, despre concediu a fost discutat în decembrie, înainte de plecarea mea la Moscova pentru iunie. În iunie a fost campania electorală și eu după alegeri din 11 iulie, gata am luat concediu și sunt deja aici. Eu am venit acasă la Chișinău în concediu, acum sunt evenimente importante Parlamentul, Guvernul, și ieri am fost rechemat din concediu pentru o consultație cu privire la viitorul meu când o să fie Guvern. O să fie luată o decizie cu privire la persoana mea”, ne-a spus Golovatiuc.

Menționăm că portalul Deschide.md a scris astăzi că Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Din fericire, femeia a reușit să fugă din reședința ambasadorului. Cazul ar fi avut loc 3 săptămâni în urmă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!