/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Curtea s-a expus! Transmiterea Stadionului Republican în proprietatea Ambasadei SUA - constituțională

29 iulie 2021, ora 11:46

Curtea Constituțională (CCM) a declarat neconstituțională hotărârea Parlamentului prin care a fost abrogată legea din 3 decembrie 2020 cu privire la transmiterea cu titlu oneros a Stadionului Republican în proprietatea Guvernului SUA, pentru constituirea unui nou complex al Ambasadei, în urma a trei sesizări depuse de către foști și actuali deputați. 

Ședința a început la ora 10:00. Sesizările au fost depuse de către ex-deputații Platformei DA Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, ex-deputații Partidului Democrat Pavel Filip, Monica Babuc, Nicolae Ciubuc, Ghenadie Buza, Radu Rebeja, Ludmila Guzun și Dumitru Diacov și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dumitru Alaiba.

Precizăm că marți, 20 iulie, Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților socialiști Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, care au contestat legalitatea transmiterii cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican în posesia Ambasadei SUA. Astfel, potrivit decizie, fostul Stadion Republican rămâne în proprietatea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Decizia este finală și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram