Liderul PSRM, Igor Dodon, deputat în Parlament pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a explicat motivul pentru care nu deține nicio funcție în cadrul fracțiunii și nici nu a candidat la președinția Legislativului. Potrivit socialistului, s-ar fi întâmplat deoarece nu și-a dorit acest lucru. 

„Eu am fost categoric împotrivă să fiu delegat de colegi la funcția de președinte de Parlament sau fracțiune. Eu am fost în atâtea funcții. Mi-i suficient”, a declarat Dodon.

Mai mult, Igor Dodon a precizat că nimeni altcineva de la BECS nu a aspirat la șefia Legislativului, pentru că fracțiunea s-a declarat în opoziție.

„BECS va fi în opoziție. Vom fi foarte atenți, nu constructivi, dar critici, vom veni și cu propuneri”, a specificat deputatul.

Astăzi, deputații s-au întrunit din nou în ședință, după ce luni, 26 iulie, aceasta s-a încheiat înainte să fie aleasă conducerea noului Parlament. Au fost deja constituite cele fracțiuni parlamentare (BECS, PAS și Șor), precum și desemnată conducerea acestora. Urmează, de asemenea, să fie ales spicherul și vicepreședinții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!