Imagini de coșmar în Turcia! Trei persoane au murit, după ce mai multe incendii de vegetație mistuie totul în calea lor, deja de două zile. Fumul dens a învăluit hotelurile în care sunt cazați mii de turiști, în provincia Antalya, inclusiv moldoveni. Focare au izbucnit și pe străzile unor stațiuni, printre blocuri și sub balcoane. Sute de pompieri s-au luptat cu incendiul. A fost nevoie și de intervenția avioanelor și elicopterelor speciale, care au aruncat apă peste zonele cuprinse de flăcări.

Incendii devastatoare și fum negru, în zona turistică Antalya, din Turcia. Cu această priveliște s-au pomenit, ieri, mii de turiști, după ce flăcările au început să se răspândească cu repeziciune. Unii moldoveni, care se află la odihnă în Turcia, ne-au povestit despre situația de la fața locului.

Directorul unei agenții de turism de la Chișinău a spus pentru TV8 că, din fericire, nimeni dintre turiștii noștri nu ar fi avut de suferit, însă vânzările spre această destinație au început deja să scadă.  

Flăcări uriașe au izbucnit, în după amiaza zilei de ieri, în stațiunea Manavgat de pe țărmul Mării Mediterane. Pe fondul caniculei, la o temperatură de 39 de grade Celsius, s-au aprins pădurile de la marginea localității. Oamenii s-au uitat neputincioși cum flăcările s-a ridicat peste acoperișurile blocurilor și ale hotelurilor.

Din cauza vântului puternic, scântei au ajuns și la copacii și tufișurile de pe marginea drumurilor. Mai mulți palmieri au luat foc, iar flăcările s-au apropiat la doar câțiva metri de două benzinării. Pompierii au intervenit și de la sol, și din aer, ca să mențină incendiul sub control.

Flăcările au distrus suprafețe mari de pădure, dar și mai multe clădiri. De asemenea, oamenii din cinci suburbii ale orașului au fost evacuați. Și în Antalya au fost evacuați oamenii din patru cartiere. 

Cauza exactă a izbucnirii flăcărilor încă nu este cunoscută. Sute de pompieri au intervenit la fața locului, luptându-se cu incendiul. Antalya, o destinație populară atât în rândul turiștilor străini, cât și printre localnici, este cunoscută pentru temperaturile foarte ridicate din timpul verii. 

Pe lângă Turcia, și zonele turistice din Grecia sunt afectate de incendii, în aceste zile. Mai multe focare s-au aprins la 30 de kilometri distanță de Atena, într-o pădure, iar autoritățile anunță un risc foarte mare de incendii. Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare, Grecia se va afla sub cod roșu de caniculă, iar temperaturile vor trece frecvent de 40 de grade Celsius.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!