/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Creștere alarmantă a noilor cazuri de COVID-19 în Ucraina. Medicul sanitar șef anunță despre extinderea carantinei

missing
30 iulie 2021, ora 12:34

După ce Ucraina a înregistrat o creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19, medicul șef sanitar din Ucraina, Igor Kuzin, a anunțat extinderea carantinei. Declarația a fost făcută pe 30 iulie în cadrul emisiunii „Snidanka z 1 + 1”, transmite gordon.ua. Kuzin a menționat că există zone în care numărul infectărilor se acutizează, fapt ce „provoacă îngrijorări” pentru autorităților locale.

Joi, 29 iulie, în Ucraina au fost raportate 962 de cazuri noi de COVID-19. Din cei infectați 51 sunt copii, iar 49 – lucrători din domeniul sănătății. Datele au fost prezentate de ministerul ucrainean al Sănătății la 30 iulie. De asemenea, 504 de pacienți și-au revenit și 14 au murit din cauza complicațiilor. 488 de persoane au fost internate în spitale.

Majoritatea cazurilor noi au fost identificate în regiunile Kiev (233), Odessa (83), Harkov (72), Donețk (69) și Dnepropetrovsk (64).
Nu există date din teritoriile ocupate temporar din Republica Autonomă Crimeea, Donetsk, regiunile Lugansk și orașul Sevastopol.

De la începutul pandemiei, Ucraina a înregistrat 2.251.869 cazuri de infecție. Dintre acestea, 52.930 de persoane au murit din cauza complicațiilor bolii, iar alte 2.186.353 s-au recuperat.

În Ucraina este în vigoarea până la 31 august așa numita carantina adaptivă. Țara a revenit la acest regim pe 24 februarie. Regiunile sunt împărțite în zone „verzi”, „galbene”, „portocalii” și „roșii” în funcție de nivelul restricțiilor, care sunt stabilite în funcție de situația epidemică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram