/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Deputatul Denis Ulanov, trimis în judecată în dosarul „frauda bancară”. Rechizitoriul - pe 630 de pagini, iar probatoriul conține 81 de volume

missing
30 iulie 2021, ora 09:37

Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în judecată cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume. Respectiva cauză penală face parte din dosarul denumit generic „frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Acum patru luni, la cererea procurorului general, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat și este cercetat în libertate.

Menționăm că în acest dosar, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat. S-a întâmplat după ce procurorii, care au reluat investigațiile de la capat, au renunțat la acuzații pentru că fapta incriminată nu ar fi fost comisă de către Platon.

În 2017, primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, fiind învinuit că ar fi obținut 5 miliarde și jumătate de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor. Ilan Șor, care se declară nevinovat, a fugit din tară în vara anului 2019, anul în care democrații au pierdut puterea. De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în probleme de ordin social și politic, a apărut în diferite filmulețe, a salutat cetățenii. Toate acestea, însă, în format virtual, de pe un ecran mare, pe care adepții lui au grijă de fiecare dată să-l instaleze.

Totodată, în octombrie 2020, deputatele PP „Șor”, Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost scoase de sub urmărire penală în același dosar, privind frauda bancară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram